Com la tecnologia PID i els controls precisos revolucionen l’espresso de torrat clar: sabor equilibrat i innovació en cafè
Els espressos de torrat clar sovint es consideraven massa àcids i amargs, però gràcies a noves tècniques això ja no és cert. Actualment, els baristes utilitzen controls molt precisos de temperatura i pressió amb tecnologies com els reguladors PID, que permeten mantenir l’aigua a la temperatura ideal (al voltant de 93°C) i extreure el millor dels grans de cafè, fins i tot dels més clars. A més, ajustar la mòlta, el temps d’extracció i la dosi de cafè permet obtenir un espresso equilibrat, amb sabors complexos i sense defectes evidents com l’amargor o l’acidesa excessives.
Els nous mètodes i màquines modernes han revolucionat la preparació del cafè espresso, fent possible que els torrats clars desenvolupin tot el seu potencial sensorial, amb aromes i matisos abans difícils d’assolir. Així, el prejudici que el cafè de torrat clar no serveix per a espresso ha quedat superat gràcies a la innovació tècnica i a l’experiència dels baristes actuals.
Font original: Veure article original